Postarea asta nu e una despre poltică. E despre orașul meu, din care am plecat acum mai bine de 13 ani, dar de care sunt foarte legată sufletește. Și mai e despre un om. Știu că ne-am obișnuit ca, atunci când vorbim despre autorități locale, să le legăm de partid. Cred că e greșit. Ar trebui să învățăm să votăm omul, și nu partidul. Un primar nu trebuie să fie un bun politician, ci un foarte bun manager. Nu un personaj cu apucături de vechil arivist pe moșie, ci un om care să iubească orașul și să-i înțeleagă nevoile. Să-l pună mai presus de interesele personale.

Până cum vreo patru, cinci ani, când ai mei încă locuiau la Iași, obișnuiam să merg acasă, de Crăciun, cu avionul. Total absurd, pentru că de fiecare dată pățeam la fel. De ajuns ajungeam, dar la întoarecere nu mai puteam decola spre București. Era suficient să se pună o pudră de zăpadă, ca aeroportul din Iași să fie inutilizabil. Se lăsa cu revolte, nervi, înjurături. În patru ani de zile, situația arată cu totul alftel. Ce s-a întâmplat între timp? Păi Iașul are cea mai modernă pistă de țară, un nou terminal care arată într-un maaare fel, curse în locuri din lumea asta la care ieșenii nici n-ar fi visat. Schimbarea asta aproape ireală pentru cum se mișcă lucrurile în România are un nume: Marius Bodea. L-am cunoscut pe șeful aeroportului anul trecut și am descoperit un om foarte muncitor și pasionat de jobul lui. A atras fonduri europene, a construit, a răzbit prin mafia aia locală și iată că Iașul nostru are cea mai modernă investiție din zonă. O dovadă că se poate, chiar și în Moldova.

Marius Bodea și-a anunțat candidatura la Primăria Iașului. Și da, cred că e cel mai potrivit. Iașul are nevoie de un primar tânăr, dedicat, muncitor, pentru că nu mai trebuie să treacă vreodată prin rușinea numită Nichita sau alții ca el.

Știu că a fost un an greu pentru Marius Bodea, poate cel mai greu din viața lui, dar mai cred că provocarea asta o să-i facă bine. Ca el, la rândul său, să facă bine Iașului!