…minunata aroma de porumb fiert, cu pepene rece, dulce, numai bun sa stinga arsita asta.
Mai vine cu miros de vinete coapte, inainte sa se transforme in salata cremoasa, unsa pe paine prajita. Si cum sa nu iei si o rosie coapta si s-o asezi musai langa branza proaspata de capra, peste care torni oleaca de ulei de masline, cat s-o faci sa alunece mai bine… Si ce-ar merge niste lipii, facute pe plita unei sobe vechi, ca-n copilarie…
Mai vine cu dulceata de cirese amare, pusa intr-o farfurioara, langa un pahar cu apa rece, din fantana. Cam ca atunci cand citeam La Medeleni :)
Si zau ca nu m-as supara daca mi-ar face mama o tarta, cu visine proaspat culese din copacul din curte.
Vara frumoasa, aromata, cu dulceata, cu gandul la vacanta…

PS. In timp ce scriu randurile astea, astept sa se raceasca porumbul fiert. Tocmai l-am scos din oala. E bun, romanesc, asa cum trebuie sa fie…