Asa-i ca si voi simtiti un gol in stomac, atunci cand auziti cuvantul “cancer”?
M-am decis sa scriu putin despre cancerul de col uterin, o afectiune care, in Romania, ucide. Statisticile ne plaseaza pe primul loc in Europa, in ceea ce priveste mortalitatea prin cancer de col uterin. De ce suntem in punctul asta negru?
Pentru ca 86 la suta dintre romance n-au auzit de boala asta…
Pentru ca 7 din 10 femei nu si-au facut niciun test pentru depistarea virusului HPV, vinovat de acest tip de cancer…
Pentru ca a existat, acum 11 ani, o campanie de implementare a vaccinarii impotriva HPV, care a esuat…

Ce ar trebui sa facem, de acum incolo? Sa invatam sa prevenim! De curand, s-a lansat in Romania un test care semnaleaza prezenta virusului HPV in organism. Se numeste Easy HPV Test si ce e senzational la el e ca se poate face acasa! In epoca in care mai totul se intampla pe net, tot aici gasiti si testul, asadar nici macar nu mai mergeti pana la clinica sau farmacie… Orice femeie, care isi doreste sa aiba grija de sanatatea ei, poate sa-si comande kitul, de pe site-ul www.neumannlabs.ro. Costa 260 de lei (nu, nu e mult, caci nu faci testul lunar…) si primesti o cutie, care contine dispozitivul de recoltare si instructiunile foarte clare. Se face acasa, asadar, in intimitate, fara durere si fara disconfort. Toata treaba dureaza cel mult doua minute. Apoi, proba se trimite la laborator, iar rezultatul vine in cel mult 28 de zile. Atat de simplu! Asa ca nicio scuza de genul “nu am timp” sau “nu ma simt confortabil” sau “mi-e frica de durere” nu mai e valabila.
E26579E5-8369-4C81-B342-F035D96C47BD
Insist pe ideea de preventie, caci nimeni nu-si doreste sa ingroase statisticile, privind incidenta de cancer de col. O femeie are datoria sa fie sanatoasa pentru copiii ei, pentru familia ei.

In spatele acestui test, conceput de cei de la Neumann Labs, se afla ani intregi de munca de laborator si cercetare. L-am auzit pe profesorul Radu Vladareanu, presedintele Societatii Romane de HPV, spunand cat de important e ca a aparut si la noi acest test, in tara cu cele mai multe cazuri de cancer de col uterin. Si am simtit speranta ca lucrurile se pot schimba in bine.

Sanatatea noastra e cea mai importanta. Si e, intr-un fel, obligatia noastra fata de cei dragi!