Scriam, azi-dimineata, despre cum gateste mama. N-am vrut sa postez o reteta, fara poveste, mai ales ca n-am facut eu tarta. Am rugat-o asadar sa-mi spuna, pas cu pas, cum a facut-o. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

6 oua
8 linguri mari de faina
12 linguri (rase) de zahar
6 linguri de apa

6 linguri de ulei
coaja de lamaie
fructe (visine/prune/caise)

Si incepem… Intr-o oala mica, pe foc, se dizolva zaharul in apa, pana facem un sirop, pe care-l lasam sa se raceasca. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile de bat cu mixerul (sau cu telul), pana se fac spuma. In stadiul acesta, adaugati un praf (foarte putin) de sare si un varf de lingurita de otet. Punem putin cate putin siropul, apoi galbenusurile, unul cate unul, uleiul (lingura cu lingura). Faina o adaugam ultima, dar tot asa, dozat. Cand e gata compozitia, amestecam totul cu o jumatate de plic de praf de copt si coaja de lamaie.
Acum, sa vorbim un pic despre fructe, caci si ele trebuie pregatite. Spalate, curatate de samburi, presarate cu zahar, scurse de zeama, iar apoi tavalite prin faina.
Compozitia se toarna intr-o tava, pe care am asezat hartie de copt. Aranjam, apoi, fructele. O ducem in cuptor, unde o lasam 40 – 45 de minute. Cand e gata, se pudreaza cu zahar si se devoreaza… in tihna :)