Am revenit pe blog, după vacanța de iarnă, lungă pentru blog, cam scurtă pentru mine. După experimentul Malta de acum un an (cu friiiiig si ploi), am hotărât să mergem la schi, în Austria. Mi-era dor de o vacanță de-aia cu schi mult, zăpadă și pârtii cât vezi cu ochii. N-a fost cel mai bun an, căci nici la ei n-a nins cât să fie totul alb, dar acolo au instalații de zăpadă artificială, așa că de schiat, am schiat. Nu-și permit austriecii să piardă săptămâni bune din sezon…

Am ales Bad Hofgastein, un orășel aflat la vreo 80 de km de Salzburg. Cum Răzvan nu schiază, m-am orientat spre o zonă cu ape termale și hoteluri cu spa. Iar alegerea a fost mai mult decât inspirată, căci nimic nu e mai potrivit după câteva ore de schi, decât răsfățul într-o piscină cu apă caldă, iar apoi în sauna fierbinte. Am înotat afară, la -5 grade, în apa caldă, iar efectul e minunat! E rețeta după care voi merge de-acum încolo în toate vacanțele la schi.

Cea mai dificilă parte a fost drumul. Am mers cu mașina și n-a fost prea plăcut, mai ales că niciunul dintre noi nu e mare fan al statului cu orele la volan… Noroc că am avut vreme bună, fără viscol sau ninsori.

Ce mi-a plăcut:

  • domeniul schiabil. Nu e uriaș, dar e foarte bine conectat. Vreo 200 de km de pârtii. Nu e o stațiune pentru începători, chiar și pârtiile albastre au câte o ruptură de pantă înșelătoare. Mi-ar plăcea să revin și într-o iarnă cu zăpadă din belșug, căci multe pârtii au fost închise acum (cam 40 la sută din domeniu era închis). Am folosit, în stațiune, skibus-ul, care funcționa ceas, mai ales că stația era la zece metri de hotelul nostru.
  • spa-ul de la hotel. Cum zona e recunoscută ca fiind bogată în ape termale, mai toate hotelurile au spa-uri, la fel cum există și un mare centru spa al localității. Nu l-am testat, pentru că am fost mai mult decât mulțumită de facilitățile din hotel (piscină exterioară cu apă caldă, jacuzzi, o altă piscină cu apă fierbinte în interior și vreo trei saune).
  • apropierea de Salzburg. Așa că, o zi, am petrecut-o în micul orășel cochet, mai ales că nu a fost foarte frig. Vreme numai bună de plimbare.

Ce nu mi-a plăcut:

  • că nu a nins suficient. Dar asta e chestie de noroc. Cum zăpada era, în cea mai mare parte, artificială, mi s-a părut imposibil de schiat după ora 13.00… De Revelion oricum e foarte aglomerat peste tot, așa că ne-am îngrămădit cu toții pe aceleași pârtii.
  • lungul drum spre casă. Probabil că ar fi trebuit să alegem varianta transportului cu avionul… dar trebuia s-o facem și pe asta :)

Bref, m-am odihnit, însă nu m-am săturat de schi. Sper să mai ningă și pe la noi, să mai bifez câteva weekenduri pe munte.

IMG_5281

IMG_5261
IMG_5481

IMG_5383