Am vazut Spioana(Spy), filmul in care joaca Melissa McCarthy, Jason Statham si Jude Law. Inaintea vizionarii, am fost “interceptata” de ”spioni” cu video pornit, dar deja ei fac parte din decorul Mall-ului din Baneasa. Fiecare cu munca lui, ei cu filmarea, eu cu filmul. Bun filmul, filmarea… probably coming soon:)

Sa va spun despre ce am vazut si in sala de cinema, nu doar in afara ei. Fara sa fiu o cinefila profesionista, filmul este o comedie simpatica si bine facuta, la care o sa razi copios. Pe Melissa MC Carthy, ai mai vazut-o cat de cat recent, in rolul de politista dura-sensibila, care injura tot filmul pe/langa Sandra Bullock, in Captura la dublu(The Heat). Acum este analista supraponderala a CIA, sensibila si indragostita, care se transforma într-o agenta de teren, libera la shopping si sloboda la gura, ca-n The Heat. De altfel, partea a doua a filmului, cand incepe sa vorbeasca precum un facator de rime din Harlem(nu degeaba în film apare si 50 Cent…) este cea mai spumoasa. Jason Statham isi parodiaza toate rolurile de supererou de actiune, iar Jude Law, fermecator cum il stii, interpreteaza un James Bond caricatural. Multa parodie, umor bine punctat si scene ilare.
Bataia dintre fete din bucatarie rivalizeaza cu scena celebra din The Naked Gun, lupta din baie cu foen si pasta de dinti. Cel mai mult mi-a placut cand agenta de teren, aflata la ananghie, ii cere personajului negativ-pozitiv sa-i impinga un pistol cu care sa-i facă felul celui care o strangula de zor. Ah, si trimiterile din final ale savurosului agent italian la… Downton Abbey, unul dintre serialele mele favorite. Clar, un film lejer de sambata seara. Recomand!