O sa vorbim un pic ca intre fete. Sper sa nu se supere baietii(am vazut ca sunt mai multi, conform google analytics)… M-am gandit sa scriu cateva randuri despre make-up, pornind de la o nedumerire a mea. Ma intalnesc, in fiecare zi, cu tot soiul de oameni in cabina de machiaj. De multe ori, aud fraza urmatoare din gura fetelor: nu stiu sa ma machiez, nu stiu nici macar sa-mi dau o baza de fond de ten.
Cred ca fiecare femeie trebuie sa stie sa se aranjeze. Pe mine m-a invatat nevoia. In 2001, cand am intrat eu in televiziune, la postul local  din Iasi, nu exista machiaj, asa ca a trebuit sa ma descurc singura. Am trecut prin toate fazele. De la produse proaste, la machiaj excesiv(asa credeam eu ca imi acopar imperfectiunile…), pana la machiajul extrem de simplu de astazi. Da, ma machiez singura, desi sunt o multime de fete talentate in cabina de make-up.
Pentru tine, insa, e mult mai facil. Intre timp, s-a inventat youtube si acolo poti accesa tutorialele de make-up(gasesti cu sutele… facute de profesionisti sau amatori). Dar e important sa retii cateva lucruri extrem de simple:
– cum sa aplici un fond de ten, un anticearcan si, optional, o pudra;
– un machiaj simplu si discret la ochi;
– un blush pe pometi;
– gloss si mascara.
Te-as sfatui sa nu-ti pui gene false… E nefiresc si, in niciun caz, nu au ce cauta intr-un machiaj de zi. Daca ar fi dupa mine, le-as interzice :).
Mai cred ca o femeie trebuie sa stie sa-si aranjeze si parul. Din nou, insist pe simplitate. Dar pana la urma, cel mai important e sa-ti pastrezi parul curat.
Intr-o postare viitoare, o sa-ti spun si ce produse de machiaj folosesc. Pana atunci, spor la invatat tehnici simple de make-up :)