Am rarit un pic frevcenta postarilor, pentru ca nu prea fac mare lucru. Grecia e asa cum o stiam. Cel putin in insula pe care ma aflu, localnicii nu par afectati de criza. Inteleg ca a fost ceva rumoare in iulie, insa viata lor merge mai departe. Depind de turism si stiu foarte bine ca trebuie sa-si faca treaba. Altfel, raman fara paine.
E foarte aglomerat, multi occidentali, semn ca nimeni nu s-a speriat de nebunia de acum o luna. Pare ca n-ar fi fost nimic.
Am intalnit cativa romani care muncesc aici. Sunt pe insula de ani de zile, aproape aclimatizati. O doamna din Orastie care lucreaza la receptia hotelului e de 18 ani. Vrea sa ramana pana la pensie, pentru ca va lua oricum mai mult decat ar fi avut in tara. In port, chef la una dintre cele mai populare taverne e tot un roman, din Dambovita, stabilit aici de vreo 14 ani. Visul lui e sa se intoarca acasa si sa-si deschida un restaurant grecesc. Cateva zeci de metri mai incolo, la un magazin cu inghetata, o tanara din Suceava spune ca nu mai are la cine sa se intoarca acasa… Oameni muncitori, cu povesti.
Cat despre Tsipras, ca sa-l citez pe un localnic, “va conduce Grecia in urmatorii 20 de ani, pentru ca cei dinaintea lui au fost prea prosti…”
Cam atat pentru azi. Si da, Marea Egee e calda, minunata. Mancarea delicioasa. Locurile frumoase. Oamenii prietenosi.