Normandia e atat de frumoasa, incat nu mai contenesc cu pozele. Ieri, am fost in Rouen, inima acestei regiuni, un oras frumos, care se identifica cu Jeanne D’Arc. De altfel, peste tot vezi referinte la martira lor. Insa pe mine m-a impresionat foarte tare catedrala. Faptul ca a supravietuit cu greu bombardamentelor (doua la numar, in ’40 si ultimul, cel mai puternic, in mai ’44) din cel de-al doilea razboi mondial. Imediat dupa declararea pacii, localnicii au trecut la un lung proces de restaurare, pentru forma in care se afla astazi.
De la Rouen, am mers spre mare, in cocheta si populara Trouville-sur-Mer. Francezii isi fac vacantele acolo, pe plajele foarte mari si mi s-a parut ca era toata lumea la bronzat ( foarte aglomerat). Am mancat fructe de mare, intr-un barulet chiar in Piata de Peste, gatite pe loc de un musteriu care avea o taraba. Ne-a invitat sa ne alegem homari, stridii, langustine si creveti, apoi le-a preparat aproape in fara noastra. Sigur, mai putin stridiile :)
Spre seara, am ajuns in, poate, cel mai frumos oras de pe coasta: Honfleur, cu portul lui de mici ambarcatiuni, artisti care canta pe strada, cladiri mici, colorate, inghesuite, “barate” (e reprezentativ pentru arhitectura zonei… casele au grinzi exterioare vizibile, altele au pictate aceste dungi verticale). Pozele sunt amestecate, probabil ca la intoarcere voi reveni cu detalii si explicatii…

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image