simonaE aproape 6 dimineața, scriu rândurile astea cu Vlad, dormind în bratele mele. Îl calmează să mă simtă aproape, mai ales ca a avut o noapte agitată. E cald și moale, îmi dă și mie o stare de liniște și de bine, chiar dacă am doar vreo patru ore de somn, și alea cu pauze.
Suntem acasă, dupa trei zile de stat la mare. Am mers pentru Ana, pentru că îi place balaceala și cred ca i-a prins și ei bine să fie cu mami și tati. Primele două luni cu Vlad n-au fost ușoare, a trecut prin toate stările și fricile posibile, oricât de mult am pregătit-o noi pentru venirea frătiorului. Acum, e mai liniștită, l-a acceptat și e foarte atașată de el. Și cred că a înțeles că nimeni n-o să-i ia locul și că e la fel de iubită ca atunci când eram trei.
După două luni, simt că se vede luminița aia de la capătul tunelului. Lumința de bine. Bebe are nopți când doarme și șase ore legat, se trezește doar o dată, Ana e mai calmă, o avem pe mamaie cu noi, ne organizăm din ce in ce mai bine. De fapt, secretul e să ai răbdare. Si să te adaptezi. Și să te agăți de toate ajutoarele posibile. Încerc să-mi fac viața mai ușoară, am mai upgradat electrocasnicele. Tocmai am schimbat mașina de spălat, cea veche nu spăla suficient de multe rufe, cât aveam noi nevoie. Pentru că da, când ai doi copii mici, speli zilnic după ei. Am ales o mașină modernă, cu o tehnologie inteligentă: #LGTwinwash cu programe de spălare cu abur. De ce cred eu că e foarte tare? Pentru ca sunt, de fapt, două mașini într-una. În cuva de sus, spăl rufele noastre, în cea de jos, ale copiilor. Și economisesc timp și energie. Plus că mă bazez și pe uscător, așa că scot rufele numai bune de purtat. Să vă mai spun și că pot s-o programez de pe telefon, când, de exemplu, sunt la plimbare? Și uite-așa, mi-am facut mai mult timp să mă joc cu cei mici, că tare ne mai bucurăm cand suntem împreună. (P)