N-am apucat sa vad meciul de ieri. Si nici nu vreau sa-l vad. Stiu ca ti-e greu, ca ai de luptat, in primul rand, cu increderea in tine, apoi cu armata de “specialisti” in tenis din tara, pe care nici scutul anti racheta nu i-ar opri din a jigni, desi au inceput sa inteleaga abc-ul acestui sport, datorita tie.

Treci, poate, prin cel mai dificil moment al carierei tale, dupa ascensiunea pe care ai avut-o, in ultimii doi ani. Pentru multi, mai ales pentru cei care nu stiu cat efort este in spatele performantei, ai aparut de nicaieri si, poate, chiar isi doresc sa nu stralucesti pana la capat. Sa fii ca ei. Sa nu le darimi mitul ca nu poti reusi prin munca. Sa nu le distrugi scuza tuturor nereusitelor din viata.

Candva, o profesoara mi-a spus ca orice copil/tanar foarte bun are cate o perioada de cadere. Va trece, trebuie doar sa nu intri in panica! Sa nu-ti fie frica. E important ca tu, Simona, sa crezi iar in tine. Acum, ca ai cunoscut si esecul din postura de campioana, ai parcurs si ultima etapa de autocunoastere ca sportiv.

Unii se tem ca nu te vei putea opri din declin, eu cred ca uneori e necesar sa cobori putin, sa te reincarci, ca sa ajungi in varful muntelui. Si sa nu uiti ca nu esti datoare nimanui, in afara celor care au fost alaturi de tine si te-au sprijinit. Nu ii esti datoare Romaniei, Guvernului si nici macar celor care te privesc si au emotii alaturi de tine.

Si sa mai stii, Simona, un lucru: avem deja toate motivele din lume sa-ti fim recunoscatori. Gratie tie, multi au redescoperit sportul asta minunat. Si tot gratie tie, avem atatia jucatori romani care au inceput sa faca performanta. Le-ai insuflat dorinta de fi acolo, sus, intre campioni. Si poate cel mai important, fetitele vor sa fie Simona Halep!

Si inca ceva. Ia-ti o vacanta si de la facebook sau de la presa. Elibereaza-te de presiunea asta. Nimeni nu stie mai bine ca tine ce nu merge. La fel cum tot la tine e cheia! Cheia catre visul tau!

Keep walking, Simona! :)