Sunt la capătul primei săptămâni din concediul prenatal. O săptămână în care am dormit mult și chiar bine (că tot mă plângeam eu de insomnii). Am redescoperit voluptatea somnului de după-amiază. Doamne, ce binecuvântare… Rezultatul? Economie de anticearcăn :)

Scriam pe facebook, zilele trecute, că una dintrele cele mai dificile chestii mi s-a părut alegerea căruciorului. Și credeți-mă că sunt foarte minuțioasă. Mai întâi, m-am documentat de pe internet, am întrebat alți părinți ce e practic și ce nu. Apoi mi-am dat seama că cel mai bine ar fi să testez modelele. Am prins un târg de articole de bebeluși și le-am văzut acolo. Vă sfătuiesc să urmăriți târgurile astea, măcar pentru faptul că sunt toate firmele și nu mai trebuie să bateți tot orașul.

Am ales un cărucior în funcție de nevoile noastre. Se numește Stokke Scoot, am luat varianta 3 în 1, adică landou, scoica auto și varianta sport. Întâmplător, e cel mai ieftin de la firma asta, dar, firește, alte lucruri au contat. Și acum să vă spun de ce l-am ales.

Nu mi-am dorit un cărucior mare, nici greu de manevrat. Am vrut să fie practic și ușor. Mi-a plăcut că se pliază foarte repede și că nu ocupă mult spațiu în portbagaj. Avem de gând să mai ieșim în weekenduri, așa că n-aș vrea să mergem cu două mașini, doar ca să încapă și valizele. Și încă un avantaj: varianta sport (cu trei poziții) poate fi pliată, fără să fie detașată de șasiu. Cât despre landou, e foarte ușor, are aproximativ două kilograme, minunat pentru primele săptămâni, mai ales că eu voi naște prin cezariană și probabil că n-o să pot să car multe lucruri. Și să nu uit. Are și un coș de depozitare încăpător, deasupra roților, pentru toaaaate lucrurile alea fără de care părinții nu ies la plimbare. Și da, e frumos, contează și partea estetică, am ales o combinație între gri și portocaliu. Căruciorul e deja în camera ei și nu trece o zi fără să nu intru să-l mai admir un pic :)

Sfatul meu? Dincolo de orice modă, să vă alegeți un cărucior care să vi se potrivească. Vouă și nevoilor voastre.