Cand e vine vorba sa spun lucruri despre mine, mi-e cel mai greu. O mana de oameni mi-a patruns in intimitate. Chiar daca ma consider sociabila, putini sunt cei de care m-am legat. Nu ca n-as avea incredere in oameni… Cred ca vine de undeva din trecutul meu de copil singur la parinti. Mai intai, am tanjit dupa un frate sau o sora, apoi dupa prieteni. Mai ales la inceputurile mele in Bucuresti, dupa ce am venit la Antena 1… Multa vreme, am fost o singuratica. Si acum, am momente in care imi place sa fiu doar eu cu mine. Poate de-asta mi-am dorit sa-mi redeschid blogul. E un soi de exercitiu de a vorbi… despre mine. Asadar, blogul e un alter ego. E acea parte a mea pe care n-o vezi la televizor. Nu e vorba despre o dedublare, Doamne fereste… Doar ca acolo, pe ecran, nu e decat foarte rar despre mine. Daca ai intrat aici, inseamna ca vrei sa ma cunosti. Si-ti multumesc :)

line

Simona Gherghe este una dintre cele mai apreciate figuri din mass-media. Debutul ei in presa s-a intamplat de timpuriu, inca din anul al doilea de facultate, cand a intrat in echipa Radio Nord-Est Iasi, ca editor-prezentator stiri. Din 2001, s-a alaturat echipei Intact, fiind editor prezentator de stiri la TV BIT Iasi, statia locala a Antenei 1, timp de 1 an. In 2002, a fost chemata in redactia de stiri de la Bucuresti, ca editor-prezentator al Observatoarelor 13:00 si 17:00, in perioada 2002-2004, respectiv editor-prezentator al Observatoarelor 13:00 si 16:00, in perioada 2006-2009. Tot in 2009, a prezentat Observator 19, in weekend. Ca reporter de teren, a realizat sute de transmisiuni in direct, de la evenimente majore ( inundatii, alegeri, greve etc).

In 2007, a cochetat pentru prima data cu zona de divertisment, fiind gazda a patru gale Geniali, un show de exceptie, marca Valeriu Lazarov.

Din 2010, Simona este gazda emisiunii Acces Direct, unul dintre formatele cheie ale statiei. Cu Simona la carma emisiunii, Acces Direct a devenit lider de audienta, pe segmentul sau.

De-a lungul carierei de jurnalist, Simona Gherghe a realizat interviuri cu numeroase personalitati din tara si strainatate: James Blunt, Julio Iglesias, Patricia Kaas, The Scorpions, Juan Pablo Montoya, Giancarlo Fisichella, Snap, Shaggy, Michel Montignac, Goran Bregovic, Salman Rushdie etc.

Simona s-a nascut pe 31 octombrie 1977, in Iasi, si este absolventa a Facultatii de Litere, Sectia Limbi Moderne, din cadrul Universitatii Alexandru I. Cuza Iasi.

In afara de televiziune, este pasionata de schi si tenis, pe care le si practica, dar, in egala masura, iubeste lectura si calatoriile.