Am ceva probleme cu masina, asa ca zilele astea merg cu taxiul. Ies de la mall si, pe o canicula ucigatoare, ma sui in primul taxi pe care-l vad in fata ochilor (oricum nu erau multe). In masina, mai cald ca afara. Primul soc. Dau sa-mi pun centura, soferul imi spune relaxat ca nu are, ca oricum nu merge cu viteza. ( Aici era momentul sa cobor instant, de ce-oi mai fi ramas?!). Imediat cum porneste, ma intreaba daca ma deranjeaza fumul de tigara. (Zau? Ce facem, acum fumam?) Ii spun ca as prefera sa nu-si aprinda tigara. Se conformeaza (probabil ca ma injura in gand). Dupa care, un soc si mai mare, isi cere cere scuze ca… nu are aer conditionat!!! (Doamne, cu ce-am gresit?!)
imageNu stie adresa, ii explic pas cu pas. Omul are chef de conversatie. Toate bune (pe naiba!), da’ cand vorbeste, se intoarce cu totul spre mine, in spate. Ma uit pierduta spre bord, iar privirea imi pica pe o iconita: “Mantuieste si ne pazeste”. Pai da, daca centura nu e, macar gratie divina sa fie…
Randurile de mai sus le-am scris in taxi, in timp ce aprobam politicos la tot ce-mi spunea nenea soferul. Trecand peste socurile repetate, am si eu cateva dileme:
– cinea autorizeaza firmele de taximetrie?
– cum e posibil sa lasi pe drumurile publice taxiuri care nu au centuri de siguranta? (Nu e primul caz…)
– masina e atat de veche, incat am senzatia ca se va dezmembra. Scartaie din toate incheieturile. Astia merg vreodata la RAR?
– la cat timp sunt controlate firmele astea?

PS. Nu precizez numele companiei, din motive de securitate personala.
PPS. Nu-mi spuneti de Black Cab, nici de Uber. Pur si simplu m-am urcat in prima masina pe care am vazut-o in fata ochilor. Era cald si mi-era foame.
PPS. Am ajuns intreaga acasa. Slava Domnului!