M-am trezit ieri dimineata cu un mare dor de duca. Nimic anormal, o sa-mi spui, caci ma tot plang pe aici de ceva vreme… Cald rau in Bucuresti. Plecarea la mare am ratat-o, asa ca ne-am suit in masina cu gandul la racoarea de la munte. O varianta ar fi fost Sinaia, dar ne-a fost groaza de traficul de pe Valea Prahovei. Asa ca am ales o ceva mai practic. Si extrem de frumos, cum aveam sa descoperim.

image
De pe DN1, am facut dreapta spre Campina, cu directia Valea Doftanei. Nu era aglomerat, drumul nu e grozav, mai ales dupa Campin a, pana la baraj, dar se poate ajunge leger. Peisajele sunt minunate, e liniste, lacul incredibil de verde, iar de racoare ce sa mai spun… In timp ce capitala se prajea la 35 de grade, noi ne-am desfatat la 24 :)
Drumul a durat cam o ora si jumatate, de acasa. Sunt cateva pensiuni in zona. Cum nu mancasem, facut un popas la Atra, un restaurant gourmet, unde am mancat foarte bine.

Simona-gherghe

image

image
E o alternativa cinstita la Valea Prahovei, care, in timp, va pierde din turisti, atata vreme cat nu vom avea o autostrada. Probabil ca spre Valea Doftanei se ajunge si mai usor in timpul saptamanii, asa ca sper ca ti-am dat o idee buna, daca si tu tanjesti dupa vacanta si trebuie sa mai astepti :)